Like Share Comment | Tweet | G+1
Vesti

Neverne bebe održale su u subotu pred više od 10.000 fanova spektakularan koncert u Kombank Areni obeleživši 20 godina uspešne karijere u okviru turneje "Praštam - 20 godina sa Vama".

 

Događaj koji je zbog live reputacije benda već u najavama zavredio epitet koncerta godine u potpunosti je opravdao očekivanja prisutnih i opšti utisak je da će se o ovom koncertu tek pričati. Kompleksno zamišljena muzičko - scenska priča ostavila je bez daha raspoloženu publiku uz umetnički osmišljene filmove i animacije na video bimovima a svojim moćnim glasovima dominirale su pevačice Jelena Pudar i Tijana Sretković. Sviračko umeće Milana Đurđevića i Saše Ranđelovića Ranđe uz podršku proširene postave benda (devet muzičara na bini) izazivalo je ovacije pune Arene a euforično su ispraćeni najveći hitovi: "Ljubav", "Gde smo", "Veliki je bog", "Dvoje", "Balkan", “Daire”, "Tužna pesma", "Da ima nas", "Kuća za spas", "Uzmi boje".

 

Na bini im se u akustik bloku kao specijalni gost pridružio Aki Rahimovski u hitu "Boje duge" a "Bebe" i Bane MVP su atmosferu doveli do usijanja sjajnim izvođenjem duetske pesme "Da sanjamo". Koncert je trajao više od dva i po sata a publika je svoje ljubimce dva puta izvodila na bis. Snimljen je i spot za pesmu "Zar se godine ne broje", šesti singl sa aktuelnog albuma "Praštam".

 

"Znam da ste ovde jer ste naši prijatelji i jer Vas je srce dovelo" - rekao je uzbuđeno Milan Đurđević zahvalivši fanovima na vernosti ali i svim bivšim članovima benda koji su prošli kroz Neverne bebe za dvadeset godina.

 

Odlična produkcija zvuka i vizuelnih efekata, ozbiljna organizacija koncerta sa minimalnim kašnjenjem, muzičari koji su svojom ogromnom energijom izgarali na neobično atraktivnoj bini do poslednjeg odsviranog tona, pokazali su da su Neverne bebe ne samo na visokom nivou obavile ovaj zahtevan zadatak već su postavljeni i neki novi visoki standardi za domaće ali i izvođače iz regiona. Koncertu je prisustvovao veliki broj muzičara među kojima i Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Đule Van Gogh, Neša Galija, Žika i Dragi Jelić, članovi Riblje čorbe, zatim starešina Saborne crkve Petar Lukić, glumac Dragan Vujić Vujke, Miki Perić, Elena Karić i mnoge ličnosti iz javnog života. U publici su bila su deca iz “Svratišta” i iz Prihvatilišta za decu bez roditeljskog staranja.

 

Neverne bebe se specijalno zahvaljuju svima koji su pomogli da ova noć izgleda onako kako je izgledala: kompaniji “WIN WIN” na podršci, razumevanju i hrabrosti da podrži kulturu, “MONI”, modnom studiju “ENNETTAH” i Svetlani Vujić Ennettah iz Valjeva, preduzeću “BOSIS” iz Valjeva, restoranu “ETNA”, Dušanu Arseniću, Ivanu Vlatkoviću i “PINK MEDIA GROUP”, Radiju “S” i ostalim medijskim sponzorima, “FILM 87” i svim prijateljima koji su bili uz bend.

 

Naravno, najveće “HVALA”  publici koja svih ovih godina podržava ideje Milana Đurđevića i Nevernih beba  kao i borbu da se u vremenu poremećenih moralnih, estetskih i kulturoloških vrednosti upornošću, doslednošću, nepristajanjem na jeftine kompromise zarad estradnih pet minuta slave i samo ljubavlju prema muzici ostane svoj i koja je pokazala da  postoji “kritična masa”  koja i dalje razume, koja oseća i kojoj je ovakva vrsta utočišta potrebna.

SVETSKI SPEKTAKL NEVERNIH BEBA U PUNOJ KOMBANK ARENI
© nevernebebe.com